De zon in je haar

Wat hebben we de afgelopen tijd ontzettend kunnen genieten van de zon. Helemaal vrolijk wordt ik er van (als het niet al te warm is) en ook lekker voor je vitamine D. Maar hoe blij wordt je haar hier eigenlijk van? Komen we niet allemaal met een bosje stro op ons hoofd terug van vakantie?

Dat bosje stro kan prima een bos met glanzend en gezond haar zijn, want de zon is zeker niet alleen maar slecht voor je haar. Door de zon maakt ons lichaam vitamine D aan wat de aanmaak van keratine stimuleert. Hierdoor groeit je haar sneller en droog en beschadigd haar kan zich beter herstellen.

Maar teveel zon zorgt juist voor beschadigd of gebleekt haar. Dat willen we niet. Dus hoe kun je dit voorkomen? Er zijn drie dingen die belangrijk zijn om je haar te beschermen en verzorgen:

1. Hydrateren

2 Beschermen

3 Herstellen

Was je haar met een goede hydraterende shampoo. In mijn koffer gaat dit jaar de aftersun shampoo van Senus. Dit is een voedende aftersun shampoo voor alle haartypes. Deze is verrijkt met plantaardige keratine wat de haarvezel  versterkt en wat de elasticiteit van het haar verbetert.
Deze shampoo herstelt de structuur van beschadigd haar. De monoï-olie beschermt het haar tegen schade veroorzaakt door zon, zout en chloor. Ook bevat deze shampoo een uv-filter die het oplichten van het haar tegen gaat.

Voor de mensen met lang haar is er de aftersun conditioner. Deze kan gebruikt worden voor elk haartype. De conditioner verzwaart niet en is ook verrijkt met plantaardige keratine, monoï-olie en een uv-filter. Tot slot komt Sensus met een tweefasenspray die, net als de andere producten in de aftersun lijn, ook een uv-filter bevat. De spray beschermt dus ook tegen de zon maar voorkomt ook uitdroging en bleken door chloor en zoutwater. Heel handig,  om gauw voor het zwemmen even een paar spraytjes in het haar te verdelen.


Als laatste wil ik je nog graag de tip meegeven van de pet of hoed. Dit bied natuurlijk niet alleen bescherming voor je haar maar vaak ook voor je gezicht. Heb je geen zin om een hoed op pet te dragen probeer je haar dan niet in een scheiding te dragen. In de scheiding is je huid niet bedekt en kan de hoofdhuid snel verbranden. En wanneer je je haar droog wil houden maar wel wil beschermen, kun je de soft wax van kis gebruiken. Een klein drupje op je handen verdelen en deze door je haren strijken. De soft wax bevat ook een uv-filter en geeft een mooie glans.

 

Kis SoftWax