Très Jorien
Haarmode aan huis


Daar is ie weer: de hoofdluis.

 

De vakantie is bijna afgelopen wat betekend dat de kids weer bijna naar school gaan. De luizenmoeders staan dan weer met neten kammetjes klaar om de beestje weer te lijf te gaan. Geheid dat er weer een kind de dupe is. Dus hoe mooi zou het zijn als ouders dit voorkomen en voor dat school begint zelf hun kinderen al checken.

 

Waar zoek je naar

De hoofdluis is een klein insect die tussen de 2,5 tot 3mm groot wordt. De kleur van het beestje is bruin tot grijs. Soms kunnen ze wat doorzichtig zijn en als ze bloed hebben gezogen uit de huid is dit soms zichtbaar in het lijfje van de luis.

Luizen leggen eitjes, genaamd neten, in het haar. Deze zijn wat wittig van kleur en kunnen gauw verward worden met roos. Alleen ligt roos los in het haar en op de hoofdhuis terwijl de neet vast zit op het haar. Shampoo en water kunnen de neet niet verwijderen. De luis plaatst de neet ong. 3 a 4 millimeter vanaf de hoofdhuid.

luizen kunnen 8 tot 24 uur zonder voedsel en warmte. De favoriete plekjes van en luis zijn de donkere gedeelte op de hoofdhuid. Ze hebben namelijk een hekel aan licht. Meestal zitten ze dan achter de oren. Daar is het een beetje vochtig en lekker warm. Dit klimaat is erg belangrijk voor ze. Wordt het te warm, bijvoorbeeld doordat de gastheer koorts krijgt, dan zoeken ze een ander hoofd op.

Mensen met afro haar zullen in Nederland minder snel last hebben van luizen. De luizen kunnen zich in dit haar niet goed vast grijpen.

Voorkomen is in principe niet mogelijk. Wel kun je regelmatig een controle uitvoeren zodat je er op tijd bij bent. Kom je de beestje dan tegen dan geld het advies: kammen, kammen, kammen en nog eens kammen. 2 weken lang elke dag 2 keer. Dit doe je met een speciale neten of luizen kam. In de onderstaande link zie je een filmpje over hoe je te werk gaat.

https://www.youtube.com/watch?v=DN745FFgeWc

Als je het prettig vindt kun je evt. een bestrijdingsmiddel kopen. Dit doodt de luizen in een keer. Dan nog telt het advies: kammen!


HAARMODELIJN ‘TWIST' LENTE/ZOMER 2021
Beleef lol met je haar!

 Gun jezelf dit voorjaar een fantastische nieuwe lookMet de nieuwe haarmodelijn voorjaar/zomer 2021 heb ik weer inspiratie in overvloed om jouw look een geweldige TWIST te geven: helemaal  2021, maar met een vleugje 70's.


Zo lekker dat haar dat lekker vrij om je heen beweegt en steeds weer precies goed terug valt. alsof het een geheugen heeft! het geheim? Ik knip je haar in verschillende lagen, waarbij ik speel met geometrische vormen. Een beetje zoals Piet Mondriaan dat deed in de kunst, gecombineerd met wat inspiratie uit de jaren 70. Of je nu gaat voor kort, lang of daar tussenin: met deze haarmodelijn maak ik kapsels op iedere lengte die passen bij jouw individuele stijl.

SLIMME KLEUREN

Via een slimme kleuring lukt het om precies de tint te creëren die bij je past. Door je kapsel op 2 verschllende manieren te dragen, zorg je dan voor een totaal anders lijkende kleur. En kies je voor een lichte kleur? Ga dan eens voor een combinatie van goudblond en koel asblond: dé hit van deze zomer!

IN EEN HANDOMDRAAI

Onder het coronamotto ‘support your locals’ maak je je nieuwe look natuurlijk helemaal af met de kwalitatieve stylingsproducten die je bij mij kunt kopen. Voorzien van deskundig en persoonlijk advies: kom daar eens om op internet! Door de combi van die producten en het vakkundige knip- en snijwerk van Tres Jorien geef je je nieuwe look in no time een andere twist. Hoe leuk is dat? Dus vier de vrijheid, do the twist!

De Haarmodelijn voorjaar – zomer 2021 is mogelijk gemaakt door L’ANZA en KIS Haircare en
Koninklijke ANKO | FNV Mooi | CNV vakmensen| Fotograaf Richard Monsieurs
 

0253